19
mei

Hart boven Hard

13:00 - 17:00 | Park Transwijk, Utrecht

Een hard roepende en snel groeiende minderheid dreigt ons land te splijten, en daar moeten we politiek met een ruggengraat tegenover zetten om Nederland een eerlijk, duurzaam, inclusief en rechtvaardig land maken. Nu de politiek ons wil verdelen, laten wij het tegendeel zien. Ik sta voor meer eenheid, met een krachtig geluid tegen racisme, klimaatontkenning, ondermijning van de journalistiek en wetenschap, islamofobie en haat. Wij zijn met meer!

Jurjen van den Bergh van burgerbeweging DeGoedeZaak: “Wij zijn geïnspireerd door iedereen die de afgelopen maanden de straat op ging en zich uitsprak voor een beter klimaat, voor gelijke rechten en tegen racisme en haat. Vlak voor de verkiezingen vragen wij aandacht voor de samenleving die wij willen: een eerlijke economie, fair en ambitieus klimaatbeleid en een gelijkwaardige en vreedzame samenleving.”

Op de manifestatie, op 19 mei in het Park Transwijk in Utrecht, is naast een hoofdpodium met informatie en optredens van artiesten als Fresku, Kasba, Sabrina Starke en Onias Landveld, ook een tent waarin inhoudelijke debatten worden gehouden met sprekers uit binnen- en buitenland. Rond 16:00 uur laten alle aanwezige bezoekers samen zien dat ze ‘hart boven hard’ kiezen. De manifestatie duurt van 13:00-17:00 uur en de exacte programmering volgt later. Ook in Duitsland, Oostenrijk, Roemenië, Zweden, Polen, Hongarije, Spanje, Tsjechië, Italië en Litouwen laten mensen op die dag van zich horen.  

Toename haat en onverdraagzaamheid in Europa

Haat en onverdraagzaamheid zijn in heel Europa in opmars. Dit is een bedreiging voor de rechtsstaat en onze vrije samenleving. Op 23 mei zijn er verkiezingen en kiezen we een nieuw Europees parlement. Dit is een kans om op te staan en een grens te trekken tegen dat wat onze waarden bedreigt.

Teken ook de petitie en kom zondag 19 mei naar Park Transwijk in Utrecht!