26
jan

Politiek Café Congo

20:00 - 22:00 | Humanity House, Den Haag

Op 26 januari spreken over de toekomst van Congo. Zullen verkiezingen bijdragen aan een vredig en democratisch Congo? Wat doen de Congolezen om veranderingen te bewerkstelligen? En welke rol kunnen de internationale gemeenschap en jij als burger hierin spelen?

Meld je aan voor het Politiek Café en praat mee!

Officieel eindigde het mandaat van de Congolese president Joseph Kabila in december 2016. Hij trad echter niet af. Overal in het land gingen Congolezen de straat op om hiertegen te protesteren. Daarvóór protesteerde het volk tegen het feit dat Kabila aan de grondwet wilde sleutelen zodat hij zichzelf voor een derde, ongrondwettelijke termijn kon kandideren. Bij elk protest treedt Kabila’s bewind hard op, met tientallen doden en honderden politieke gevangen als gevolg.

Ook op oudjaarsdag 2017 gingen Congolezen in verschillende steden massaal de straat op om tegen het illegale presidentschap van Kabila te demonstreren. Om te voorkomen dat de buitenwereld hier iets van zou meekrijgen, sloot Kabila’s regime het internet en sms-verkeer voor drie dagen af. De demonstratie werd wederom met harde hand neergeslagen. Er vielen acht doden en honderden gewonden.

Wanneer:       Vrijdag 26 januari 2018
                          20.00 uur - 22.00 uur (inloop vanaf 19.30)

Waar:              Humanity House
                          Prinsegracht 8, Den Haag 

Toegang:        Gratis, inschrijven via het online aanmeldsysteem is vereist.