Stage

Twee keer per jaar bieden wij verschillende stages aan van vier dagen in de week met een stagevergoeding van 450 euro per maand (als je staat ingeschreven bij een Nederlandse hoger onderwijsinstelling, anders geldt een lagere vrijwilligersvergoeding).

Op dit moment zijn we nog op zoek naar 1 stagiair(e) 'Lobby & Advocacy'! Heb je interesse? Solliciteer dan uiterlijk dinsdag 12 juli! De stageperiode loopt van 1 september 2022 t/m 31 januari 2023.

Algemeen: profiel stagiair(e)

De stagiair(e) gaat werken in een internationale, politieke omgeving. We verwachten daarom dat je een goed politiek gevoel hebt en een open, communicatieve houding. Je bent in staat om efficiënt informatie te vergaren en deze, ook onder tijdsdruk, helder te verwoorden. Een goede beheersing van het Engels en organiserend vermogen zijn absoluut noodzakelijk. Affiniteit met internationale democratisering en samenwerking, de sociaaldemocratie en de regio’s waar wij actief zijn (Oost-Europa, de Balkan, Centraal Azië, het Midden Oosten en Afrika) spreekt voor zich.

Stageplaats Lobby & Advocacy (1 plaats)

  • Je assisteert op zelfstandige wijze bij de lobby richting Tweede Kamerleden en beleidsmedewerkers. Hierbij is kennis van en interesse in de Nederlandse politiek noodzakelijk, en heb je affiniteit met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.
  • Je houdt de actuele ontwikkelingen op diverse thema’s, zoals handel, migratie, belastingen en klimaat bij.
  • Je signaleert politieke momenten voor beleidsbeïnvloeding en je werkt mee in het tot stand brengen van handvatten voor politieke actie en het mobiliseren van achterbannen.
  • Ook help je met het generen van zichtbaarheid van onze activiteiten via social media, nieuwsbrieven en online artikelen.

De gehele vacature voor deze stage kan je hier vinden. 

Solliciteren?

Heb je interesse? Stuur dan uiterlijk dinsdag 12 juli je motivatiebrief met CV naar Anne van der Meer, avdmeer[at]foundationmaxvanderstoel.nl. Ook voor vragen over de vacatures kan je contact opnemen metAnne. 

 

 

Op de hoogte blijven van ons nieuws?

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar nieuwsbrief@foundationmaxvanderstoel.nl