Stage

Twee keer per jaar bieden wij drie verschillende stages aan van vier dagen in de week met een stagevergoeding van 450 euro per maand (als je staat ingeschreven bij een Nederlandse hoger onderwijsinstelling, anders geldt een lagere vrijwilligersvergoeding).

De deadline voor deze drie stageplekken is inmiddels verstreken. In mei 2021 zullen we de nieuwe stagevacatures via deze website weer verspreiden. 

Algemeen: profiel stagiair(e)

De stagiair(e) gaat werken in een internationale, politieke omgeving. We verwachten daarom dat je een goed politiek gevoel hebt en een open, communicatieve houding. Je bent in staat om efficiënt informatie te vergaren en deze, ook onder tijdsdruk, helder te verwoorden. Een goede beheersing van het Engels en organiserend vermogen zijn absoluut noodzakelijk. Affiniteit met internationale democratisering en samenwerking, de sociaaldemocratie en de regio’s waar wij actief zijn (Oost-Europa, de Balkan, Centraal Azië, het Midden Oosten en Afrika) spreekt voor zich.

1. Stageplaats Democracy (1 plaats)

Je bent verantwoordelijk voor:

 • het schrijven en/of updaten van één of meerdere country updates op de website van het European Forum;
 • het mede samenstellen van de tweewekelijkse Newsflash van het European Forum als ook het bijhouden van de website van het European Forum door middel van het schrijven van nieuwsartikelen;
 • daarnaast kan je gevraagd worden mee te helpen bij het organiseren van een buitenlandse activiteit van de FMS of bij een van de FMS activiteiten in Nederland;
 • ten slotte zullen er bijkomende administratieve activiteiten van je gevraagd worden, zoals het notuleren van (internationale) vergaderingen.

De gehele vacature voor deze stage is hier te vinden.

2. Stageplaats Research & Advocacy (1 plaats)

 • Je assisteert op zelfstandige wijze bij de lobby richting Tweede Kamerleden en beleidsmedewerkers. Hierbij is kennis van en interesse in de Nederlandse politiek noodzakelijk, en heb je affiniteit met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.
 • Je assisteert met de laatste loodjes rondom ons ‘Climate Justice’ onderzoek, door te helpen bij het organiseren van de presentatie ervan (zowel inhoudelijk als organisatorisch) en denkt mee over hoe verder met de aanbevelingen uit het rapport.
 • Daarnaast houd je de actuele ontwikkelingen op diverse thema’s, zoals handel, migratie en klimaat bij.
 • Je signaleert politieke momenten voor beleidsbeïnvloeding en je werkt mee in het tot stand brengen van handvatten voor politieke actie en het mobiliseren van achterbannen.
 • Ook help je met het generen van zichtbaarheid van onze activiteiten via social media, nieuwsbrieven en online artikelen.

De gehele vacature voor deze stage is hier te vinden.

3. Stageplaats Communicatie & Onderzoek (1 plaats)

 • Je assissteert bij de inhoudelijk voorbereiding en organisatie van diverse workshops en debatten, door de geschikte insteek te bepalen en te zoeken naar de juiste partners en sprekers.
 • Je werkt mee aan de promotie van deze (online) events.
 • Je levert een belangrijke inhoudelijke bijdrage aan onze online informatievoorziening, onder andere door het assisteren bij ons onderzoeksproject rondom 'Climate Justice'.
 • Verder heb je kennis van social media en bij voorkeur ook van basic design tools als Canva.

De gehele vacature voor deze stage is hier te vinden.

 

Voor al deze functies is de deadline inmiddels verstreken

Voor meer informatie of vragen kan je met de FMS bellen via 070-5500 567 of mailen naar info[at]foundationmaxvanderstoel.nl. 

 

Op de hoogte blijven van ons nieuws?

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar nieuwsbrief@foundationmaxvanderstoel.nl