Stage

Twee keer per jaar bieden wij drie verschillende stages aan van vier dagen in de week met een stagevergoeding van 450 euro per maand (als je staat ingeschreven bij een Nederlandse hoger onderwijsinstelling, anders geldt een lagere vrijwilligersvergoeding).

Op dit moment zijn alle stageplekken bezet. In mei zullen we de nieuwe stagevacatures online zetten. Houd onze social media in de gaten om deze niet te missen. Hieronder krijg je vast een idee wat we zoeken en wat we van een stagiair(e) vragen.

Algemeen: profiel stagiair(e)

De stagiair(e) gaat werken in een internationale, politieke omgeving. We verwachten daarom dat je een goed politiek gevoel hebt en een open, communicatieve houding. Je bent in staat om efficiënt informatie te vergaren en deze, ook onder tijdsdruk, helder te verwoorden. Een goede beheersing van het Engels en organiserend vermogen zijn absoluut noodzakelijk. Affiniteit met internationale democratisering en samenwerking, de sociaaldemocratie en de regio’s waar wij actief zijn (Oost-Europa, de Balkan, Centraal Azië, het Midden Oosten en Afrika) spreekt voor zich.

1. Stageplaats Development (1 plaats)

  • Je assisteert op zelfstandige wijze bij de lobby richting Tweede Kamerleden en beleidsmedewerkers. Hierbij is kennis van en interesse in de Nederlandse politiek noodzakelijk, en heb je affiniteit met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.
  • Je houdt de actuele ontwikkelingen op diverse thema’s, zoals handel, migratie en klimaat bij.
  • Je signaleert politieke momenten voor beleidsbeïnvloeding en je werkt mee in het tot stand brengen van handvatten voor politieke actie en het mobiliseren van achterbannen.
  • Ook help je met het generen van zichtbaarheid van onze activiteiten via social media, nieuwsbrieven en online artikelen.

2. Stageplaats Democracy (1 plaats)

Je bent verantwoordelijk voor:

  • het schrijven en/of updaten van één of meerdere country updates op de website van het European Forum;
  • het mede samenstellen van de tweewekelijkse Newsflash van het European Forum als ook het bijhouden van de website van het European Forum door middel van het schrijven van nieuwsartikelen;
  • daarnaast kan je gevraagd worden mee te helpen bij het organiseren van een buitenlandse activiteit van de FMS of bij een van de FMS activiteiten in Nederland;
  • ten slotte zullen er bijkomende administratieve activiteiten van je gevraagd worden, zoals het notuleren van (internationale) vergaderingen.

3. Stageplaats Afrikadag (2 plaatsen)

Je assisteert bij de organisatie van de Afrikadag. Dit houdt in dat je helpt met de inhoudelijke voorbereiding en organisatie van verschillende workshops en debatten en je contacten onderhoudt met de 30+ organisaties die deelnemen aan de Afrikadag met een workshop of informatiestand. Ook ben je in nauw contact met de sprekers en bezoekers, denk je mee over het culturele programma en lever je een bijdrage aan de communicatie en promotie van de dag. Na afloop van de Afrikadag krijg je bovendien de mogelijkheid om een (kleinere) publieksbijeenkomst te organiseren voor de FMS, waar je de kennis die je de maanden ervoor hebt opgedaan zelfstandig in praktijk brengt.    

Let op: voor het najaar zullen we geen stagiair zoeken voor de Afrikadag, maar een stagiair die een goede bijdrage kan leveren aan onze kleinere publieksactiviteiten. 

 

Op de hoogte blijven van ons nieuws?

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar nieuwsbrief@foundationmaxvanderstoel.nl