Stage 

Twee keer per jaar bieden wij drie verschillende stages aan van vier dagen in de week met een stagevergoeding van 375 euro per maand. Voor de stageplek "Dialogue" kan je solliciteren tot uiterlijk maandag 20 november. Voor de stageplek ''Democracy'' kan je solliciteren tot uiterlijk 11 december.

Profiel stagiair(e)
De stagiair gaat werken in een internationale, politieke omgeving. We verwachten daarom dat je een goed politiek gevoel hebt en een open, communicatieve houding. Je bent in staat om efficiënt informatie te vergaren en deze, ook onder tijdsdruk, helder te verwoorden. Een goede beheersing van het Engels en organiserend vermogen zijn absoluut noodzakelijk. Affiniteit met internationale democratisering en samenwerking, de sociaaldemocratie en de regio’s waar wij actief zijn (Oost-Europa, de Balkan, Centraal Azië, het Midden Oosten en Afrika) spreekt voor zich.

1. Stageplaats Democracy (1 plaats)

De Foundation Max van der Stoel biedt, in samenwerking met het European Forum for Democracy and Solidarity, twee keer per jaar een stageplaats aan gericht op democratisering.

Activiteiten:

1) het schrijven en/of updaten van één of meerdere country updates op de website van het European Forum.
2) het redigeren van de maandelijkse FMS Nieuwsbrief en het schrijven van artikelen.
3) mede samenstellen van de twee-wekelijkse Newsflash van het European Forum.
4) het bijhouden van de website van het European Forum.
5) bijkomende administratieve taken, zoals notuleren van (internationale) vergaderingen.
6) waar mogelijk deelname aan een buitenlandse activiteit van de FMS en het organiseren van een expert meeting in Nederland.

Periode:

Begin februari 2018 – eind juni 2018

Solliciteren? Mail   dan   je   motivatiebrief   met   CV   uiterlijk maandag 11 december 2017 naar Danijel Tadic: dtadic[at]foundationmaxvanderstoel.nl. Voor meer informatie kun je ook bellen met 020–5512280. Zie ook de websites: www.foundationmaxvanderstoel.nl en www.europeanforum.net. 

Sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 18 december 2017 op ons kantoor in Den Haag.

Klik hier voor de gehele vacature.

2. Stageplaats Development (1 plaats)

Politici en beleidsmakers in Nederland nemen te vaak beslissingen die belangen van ontwikkelingslanden schaden. Zo ondermijnen bijvoorbeeld het handels-, klimaat- en financiële beleid inspanningen voor duurzame en inclusieve ontwikkeling. We moeten voorkomen dat wat we met de ene hand geven, wordt weggenomen met de andere hand.

Het beleid van de Nederlandse regering heeft een maximaal positieve impact op ontwikkelingslanden, waarbij de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties het uitgangspunt zijn. Dit principe is leidend voor hoe we binnen de FMS over ontwikkelingssamenwerking denken.

Samen met partners worden voorbeelden van 'unfair' beleid onder de aandacht gebracht. Dit is beleid dat de ontwikkeling in ontwikkelingslanden tegengaat. We komen dan ook altijd met alternatieven hoe het anders kan; dus hoe beleid en politiek rechtvaardiger voor ontwikkelingslanden kan zijn.

Activiteiten:

Je assisteert op zelfstandige wijze bij de lobby richting Tweede Kamerleden en beleidsmedewerkers. Hierbij is kennis van en interesse in de Nederlandse en Europese politiek noodzakelijk, en liggen de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties je nauw aan het hart. Daarnaast houd je de actuele ontwikkelingen op diverse thema’s, zoals handel, migratie en veiligheid, bij, signaleer je politieke momenten voor beleidsbeïnvloeding en werk je je mee in het tot stand brengen van handvatten voor politieke actie en het mobiliseren van achterbannen. Ook help je met het generen van zichtbaarheid van onze activiteiten. Tijdens deze stage maak je kennis met ontwikkelingsorganisaties en met de Nederlandse politiek.

Periode:

Voor de Development afdeling zoeken wij géén stagiair(e) voor de komende periode. 

3. Stageplaats Dialogue (Afrikadag) (2 plaatsen)

De stageplekken bij de afdeling Dialogue, publieksactiviteiten, worden in deze periode in belangrijke mate bepaald door de organisatie van de Afrikadag, die plaats zal vinden op zaterdag 14 april in het KIT in Amsterdam. Je bent samen met de vaste medewerker, de directeur en nog een stagiair(e) verantwoordelijk voor het opzetten van deze fantastische dag. Dat houdt onder andere in:

Activiteiten:

  • organisatie van het cultuurprogramma
  • opzetten informatiemarkten
  • contacten met partners, cateraars, standhouders en sponsoren
  • de logistiek van de dag opzetten en de dag uitvoeren
  • vrijwilligersmanagement
  • uitnodigen van speciale gasten
  • publiciteit voorafgaand aan de Afrikadag om de kaartverkoop te stimuleren
  • wervende teksten en verslagen schrijven

We zoeken bij voorkeur stagiaires met een goed gevoel voor de organisatie van evenementen en alles wat daarbij komt kijken.

Na de Afrikadag help je mee met de evaluatie, de afronding en het schrijven van verslagen. Verder zal je dan ook nog een kleinere publieksbijeenkomst organiseren voor de FMS.

Periode:

Januari 2018 – eind juni 2018 (deadline voor solliciteren: 20 november 2017)

Je kan je sollicitatie direct richten aan Anne van der Meer, projectmanager Afrikadag: avdmeer [at] foundationmaxvanderstoel.nl. Klik hier voor de gehele vacature.

Op de hoogte blijven van ons nieuws?

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar nieuwsbrief@foundationmaxvanderstoel.nl