Stage

Twee keer per jaar bieden wij drie verschillende stages aan van vier dagen in de week met een stagevergoeding van 450 euro per maand (als je staat ingeschreven bij een Nederlandse hoger onderwijsinstelling, anders geldt een lagere vrijwilligersvergoeding).

Algemeen: profiel stagiair(e)

De stagiair(e) gaat werken in een internationale, politieke omgeving. We verwachten daarom dat je een goed politiek gevoel hebt en een open, communicatieve houding. Je bent in staat om efficiënt informatie te vergaren en deze, ook onder tijdsdruk, helder te verwoorden. Een goede beheersing van het Engels en organiserend vermogen zijn absoluut noodzakelijk. Affiniteit met internationale democratisering en samenwerking, de sociaaldemocratie en de regio’s waar wij actief zijn (Oost-Europa, de Balkan, Centraal Azië, het Midden Oosten en Afrika) spreekt voor zich.

1. Stageplaats Democracy (2 plaatsen)

Je bent verantwoordelijk voor:

 • het schrijven en/of updaten van één of meerdere country updates op de website van het European Forum;
 • het mede samenstellen van de tweewekelijkse Newsflash van het European Forum als ook het bijhouden van de website van het European Forum door middel van het schrijven van nieuwsartikelen;
 • het organiseren van online en offline events, zoals politieke cafés;
 • ook kan je gevraagd worden mee te helpen bij het organiseren van een buitenlandse activiteit van de FMS of bij een van de FMS activiteiten in Nederland;
 • daarnaast zullen er bijkomende administratieve activiteiten van je gevraagd worden, zoals het notuleren van (internationale) vergaderingen.
 • ten slotte zal één van de stagiair(e)s hoofdzakelijk verantwoordelijk zijn voor de social media en events van de FMS. Taken zijn flexibel en er is ruimte voor eigen interesses.

De gehele vacature voor deze stage is hier te vinden.

2. Stageplaats Lobby & Advocacy (1 plaats)

 • Je assisteert op zelfstandige wijze bij de lobby richting Tweede Kamerleden en beleidsmedewerkers. Hierbij is kennis van en interesse in de Nederlandse politiek noodzakelijk, en heb je affiniteit met de SDG’s.
 • Je houd de actuele politieke en maatschappelijke ontwikkelingen op diverse thema’s, zoals handel, migratie en klimaat bij.
 • Je signaleert politieke momenten voor beleidsbeïnvloeding en je werkt mee in het tot stand brengen van handvatten voor politieke actie en het mobiliseren van achterbannen.
 • Je denkt specifiek mee over het verder vertalen van de aanbevelingen uit ons in juni te presenteren onderzoek ‘Climate Justice: African Perspectives’ naar de politieke realiteit.
 • Ook help je met het generen van zichtbaarheid van onze activiteiten via social media, nieuwsbrieven en online artikelen.
 • Indien nodig ondersteun je bij andere FMS-werkzaamheden.

De gehele vacature voor deze stage is hier te vinden.

De deadline voor deze drie stageplekken is maandag 14 juni.

Voor meer informatie of vragen kan je met de FMS bellen via 070-5500 567 of mailen naar info[at]foundationmaxvanderstoel.nl. 

 

Op de hoogte blijven van ons nieuws?

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar nieuwsbrief@foundationmaxvanderstoel.nl