3 vragen aan...Guus Staats, FMS trainer

In deze rubriek stellen we wekelijks 3 vragen aan iemand die verbonden is aan de Foundation Max van der Stoel. Deze week niemand minder dan FMS trainer Guus Staats!

1) Wat is je band met Foundation Max van der Stoel?
Voor de EVS heb ik in 2011 de Afrikadag mede georganiseerd en voor de AMS geef ik sinds 2003 regelmatig trainingen in Oost-Europa en soms in het Midden-Oosten.

2) Op wat voor activiteiten zou de nieuwe stichting zich volgens jou moeten richten?
Ik denk dat de FMS nieuwe wegen moet gaan inslaan. Trainingen gaan organiseren in nieuwe landen en dus ook afscheid nemen van landen waar ze al jaren met hun trainers komen, zoals Macedonië. Zij kunnen de trainingen inmiddels zelf wel verzorgen. Ik vind het daarnaast goed dat er bijvoorbeeld voor de Afrikadag contact is gezocht met het The Hague African Festival. Dat is een nieuw soort samenwerking waar beide partijen sterker van worden.

3) Wat is je nieuws van de week?
De situatie in Brazilië vind ik opmerkelijk. Zeker ook omdat alle commentatoren toegeven er verrast door te zijn. Op sommige punten is het protest vergelijkbaar met de recente onlusten in Turkije, waar de kern van de betogers ook bestaat uit mensen met wie het de laatste jaren financieel beter is gegaan. En toch gaan juist zij de straat op om diverse andere redenen. Erg interessant. 

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl