3 vragen aan...Jan Minkiewicz

In deze rubriek stellen we wekelijks 3 vragen aan iemand die verbonden is aan de Foundation Max van der Stoel. Deze week Jan Minkiewicz, voormalig vertegenwoordiger van Solidarnosc in Nederland.

1) Wat is je band met Foundation Max van der Stoel?
Als voormalig lid van de Alfred Mozer Stichting en jarenlang lid van de PvdA ben ik altijd internationaal georiënteerd geweest en dat is nooit veranderd. Daarom is het voor mij  natuurlijk om nu bij de Foundation Max van der Stoel betrokken te zijn.

2) Op wat voor activiteiten zou de nieuwe stichting zich volgens jou moeten richten?
De FMS zou zich volgens mij moeten concentreren op de internationale brandhaarden en probleemgebieden (Islamitische landen, Rusland en de nieuwe tijgers als China, India, Brazilië), maar ook op ietwat verwaarloosde Europese problemen als het sociaal Europa en de groeiende EU-arbeidsmigratie. Landelijk zou in dat laatste verband de flexmarkt nader bekeken dienen te worden.

3) Wat is je nieuws van de week?
In de Volkskrant het bericht dat de helft van de Poolse arbeidsmigranten hier graag wil blijven en in de Poolse Gazeta Wyborcza het bericht dat wegens discriminatie meer dan de helft juist terug wil naar Polen. Beide kranten beroepen zich op hetzelfde rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl