5 more years Desi Bouterse

Politiek Café : De uitslagen van de verkiezingen in Suriname & de invloed op de relatie tussen Suriname en Nederland

Donderdag 28 mei zullen verschillende sprekers met elkaar in debat gaan over de uitslagen van de verkiezingen in Suriname op 25 mei. In twee panels zullen voormalig NOS-correspondente Hennah Draaibaar, journalist Roy Khmeradj, Michiel Servaes (PvdA), Tanja Jadnanansing (PvdA), Mitchell Esajas (UvA) en vertegenwoordigers van Surinaamse politieke partijen de discussie met elkaar aangaan. De bijeenkomst wordt gehouden in het Planetarium in Amsterdam van 20:00-22:00 en georganiseerd door Foundation Max van der Stoel.

Op 25 mei zijn er verkiezingen gehouden in Suriname. De verkiezingen hebben in Suriname, maar ook onder Nederlandse Surinamers de gemoederen bezig gehouden. De zittende partij NDP van Desi Bouterse heeft een absolute meerderheid gehaald in het Surinaamse parlement. Wat betekent deze uitslag voor Suriname? In het tweede deel van de avond zal de nadruk liggen op de gevolgen van de verkiezingen op de betrekkingen tussen Suriname en Nederland.

Foundation Max van der Stoel

Foundation Max van der Stoel (FMS) zet zich in voor een wereld waarin de democratische rechten van alle mensen zijn gewaarborgd. De FMS steunt de opbouw van politieke partijen door middel van trainingen, op verzoek van onze buitenlandse partners.

 ‘Verkiezingen in Suriname’

Datum:                Donderdag 28 mei van 20:00-22:00 uur, 19:30 inloop, na afloop borrel Locatie:               Planetarium, Kromwijkdreef 11, Amsterdam
Voertaal:            Nederlands

flyer_suriname.jpg

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl