Africaday Talkshow

In de Kleine Zaal van het Tropentheater vindt het culturele programma van deze Afrikadag plaats. In de eerste ronde is hier de Africaday Talkshow. Moderator Ikenna Azuike, vooral bekend van de youtube webseries ‘Whats up Africa?’, zal verschillende gasten interviewen over uiteenlopende onderwerpen. Zo spreekt hij met de bloggers Chandra Frank en Serginho Roosblad van Africa is a Country, Fatima Warsame van Witte Nachten en Abdirashid Suleiman van NomadAmsterdam, over mediarepresentatie van Afrika en Afrikanen in het Westen. Wat voor invloed hebben nieuwe media op representaties en identiteit van zowel de Afrikaanse diaspora als Afrikanen op het continent zelf?

Ook Keniaanse filmmaker Ramadhan Khamis wordt in de Africaday Talkshow geïnterviewd over zijn nieuwe documentaire over de Keniaanse bloemen industrie. De film bespreekt de erbarmelijke omstandigheden in deze industrie waarin voornamelijk vrouwen in Kenia werken. Veel van deze bloemen eindigen in Nederland. Bovendien krijg je een ‘sneak peek’ van zijn documentaire ‘Dangerous Flowers’ te zien!

Ook zal er in de talkshow aandacht worden besteed aan het Nederlands slavernijverleden. Ikenna zal in gesprek gaan met Akwasi Ansah en Stacey Esajas, de presentatoren van het NTR programma ‘De Slavernij Voorbij?’, over de sporen van slavernij in onze huidige samenleving. Wat is de erfenis van het slavernijverleden en hoe wordt daarmee om gegaan? Ook Chandra Frank en Serginho Roosblad van Africa is a Country zullen aan dit gesprek deelnemen. In het kader van dit thema kun je ook in de laatste ronde in de Raadzaal de film "Het Slavenschip van Leusden" bekijken. Bekijk hier de trailer.

Er zijn nog kaartjes te krijgen voor de talkshow, dus schrijf je snel in!

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl