Ashish J. Thakkar op de Afrikadag!

Ashish J. Thakkar op de Afrikadag!

Op zaterdag 5 november mogen wij Ashish J. Thakkar - vluchteling, schoolverlater, ondernemer, filantroop, toekomstig astronaut, vierde generatie Afrikaan én oprichter van de Mara Group en Mara Foundation (aldus hemzelf) - verwelkomen op de Afrikadag. De Mara Group is actief in 22 landen verspreid over Afrika. In zijn boek “The Lion Awakes: Adventures in Africa’s Economic Miracle” gaat Thakkar dieper in op het verbazingwekkende en ongekende economisch ontwaken van Afrika. Naast het hoofdthema van dit jaar, de relatie tussen Europa en Afrika, zal Thakkar het dan ook hebben over “Africa on the rise”. Europa moet meer de kansen en mogelijkheden zien in Afrika, er moet sprake zijn van een partnerschap in plaats van alleen een hulprelatie. Thakkar is dan ook de aangewezen persoon om meer te vertellen over de relatie tussen Europa en Afrika en “Africa on the rise”.

Van schoolverlater tot CEO

Thakkar is in 1981 geboren in Leicester. Zijn voorouders settelden zich vanuit India in Oeganda, maar na de gedwongen verhuizing van alle Aziaten in dat land vluchtten zij naar Engeland. In 1993 keerde Thakkar met zijn ouders en zus terug naar Afrika, waar zij in Rwanda hun leven weer opbouwden. Negen maanden later, toen de genocide uitbrak, werden ze echter weer gedwongen te vluchten. Uiteindelijk kwam de familie Thakkar als vluchteling weer terecht in Oeganda. Hier ging Thakkar naar school, maar op 15-jarige leeftijd besloot hij te stoppen om met een lening van 5.000 dollar zijn eigen IT-bedrijf te starten. Wekelijks ging hij naar Dubai en importeerde computeronderdelen die hij verkocht in Afrika. In de loop der tijd is het bedrijf uitgebreid. De Mara Group zit nu verspreid over Afrika en houdt zich naast technologie ook bezig met vastgoed en bancaire dienstverlening.

Thakkar op de Afrikadag

Als oprichter van de Mara Group zal Thakkar ons natuurlijk inspirerende voorbeelden geven over de kansen in Afrika. Hij laat zien dat het mogelijk is om als Afrikaanse vluchteling een onderneming te starten en werk te generen in 22 landen verspreid over Afrika. Zaterdag 5 november is een unieke mogelijkheid om de visie van Thakkar over Afrika te horen. Op 3 oktober komt het programma van de Afrikadag online, schrijf je dus snel in voor de opening om deze inspirerende man te mogen ontmoeten!

Foto: Flickr

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl