Campagne training voor jonge veelbelovende politici in Moldavië

 

Afgelopen weekend organiseerden wij een training voor onze partner in Moldavië, de Democratische Partij. Nieuwe leden van de jongerenorganisatie van de partij kregen een training ter voorbereiding van een belangrijke verkiezingscampagne: in het najaar vinden er parlementsverkiezingen plaats in Moldavië. Alle trainingsdeelnemers zullen actief betrokken zijn bij deze campagne.

Verkiezingen

De Democratische Partij staat een intensieve campagne te wachten. Veel thema’s zullen ook

1294582 297025250447887 859657292 o

 meespelen. Het land kampt met een zware economische crisis. De ontwikkelingen in buurland Oekraïne baren veel mensen grote zorgen. Daarnaast heeft Moldavië als één van de twee landen afgelopen November een Associatieverdrag geïnitieerd met de EU, en is het sinds d

e afgelopen jaren erg pro-Europees ingesteld. Voor de Democratische Partij, die nu in de regering zi

Tijdens de training behandelden FMS trainers Ahmed Sajid en Samir Spanja onderwerpen als strategie, doelgroepen, centrale boodschap, maar ook communicatie en media. De jongeren waren zeer gemotiveerd en actief, en pikten de theorie snel op, wat ze in praktische opdrachten ook lieten zien. We hopen dat deze training ze goed helpt in de campagne!t, gaat deze verkiezingscampagne, met als grote concurrent van de coalitiepartijen de Communistische Partij, gaat dus echt ergens over. Geen wonder dus dat de partij graag investeert in haar jongeren met soortgelijke trainingen. 

1797005 297025900447822 2107104031 o

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl