Campagnetraining in Tunesie

In het weekend van 29 april organiseerden wij een training in Tunesië voor onze zusterpartij Ettakatol. In Tunesië vinden eind 2017 lokale verkiezingen plaats. Ettakatol heeft tijdens de laatste parlementaire verkiezingen al haar zetels verloren. Haar ambitie is om in ieder geval op lokaal gebied weer een factor van belang te worden. Ettakatol heeft derhalve gevraagd om een campagnetraining.

FMS trainers Mieke de Wit en Guido Reehuis gingen aan de slag met een jonge groep van 20 deelnemers. Er was sprake van een goede (50-50) genderbalans. Verreweg de meeste deelnemers hadden de leeftijd van 20-30 jaar. Zij zullen tijdens de campagne een rol vervullen in hun eigen afdelingen, enkelen waren ook kandidaat in hun eigen stad. De groep was erg gemotiveerd om dingen te leren en ging serieus aan de slag met alle opdrachten. Aan het begin van de training gaven de deelnemers aan veel te willen leren o.g.v. communicatievaardigheden en politiek campagnevoeren. Ook wilden ze graag nadruk op het perspectief van lokale verkiezingen. Standaardelementen van een campagnetraining kwamen aan bod zoals SWOT, strategie, centrale boodschap en communicating the message. Ook werd uitgebreid aandacht besteed aan vrijwilligers managament en het activeren van jonge mensen. De trainers sloten af met een workshop onderhandelen.

Tijdens de evaluatie gaf de groep aan erg tevreden te zijn over de training. De praktische aanpak sprak ze erg aan en ze hebben dingen geleerd die ze direct kunnen toepassen.

2017_04_30_photo_00000053.jpg

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl