Campagnetraining voor onze zusterpartij in Marokko

Afgelopen weekend (20 - 22 maart) organiseerden wij in samenwerking met onze zusterpartij in Marokko, de Unified Socialist Party (PSU), een training voor PSU-leden. September dit jaar worden lokale verkiezingen gehouden. De PSU gaat meedoen aan deze verkiezingen en vroeg ons om een campagnetraining te verzorgen.

FMS trainers Monique Wijlhuizen en Mohamed Mahdi gingen met de deelnemers kijken hoe je met weinig middelen toch een effectieve campagne kan opzetten, waarin je een specifieke doelgroep aanspreekt. Zo keken ze naar manieren om sociale media in te zetten in je campagne. Sociale media is een tool die als een goed ondersteunend middel kan dienen voor de partij. Verder keken ze op wat voor verschillende en praktische manieren je je boodschap kunt communiceren. De trainers gaven meerdere praktische tools, zoals door-to-door campaigning en het organiseren van buurtevenementen. De deelnemers waren zeer geïnteresseerd in het inzetten van de verschillende activiteiten in hun campagne. Het was een zeer enthousiaste groep, die er zin in had om met de verschillende elementen die aan bod kwamen zelf aan de slag te gaan.

De PSU deed de laatste parlementaire verkiezingen in 2011 niet mee. De partij is van mening dat de door de Koning doorgevoerde hervormingen niet ver genoeg gaan. De PSU heeft besloten om deze keer wel mee te doen, haar stem te laten horen en actief campagne te voeren. Veel deelnemers in de training gaven dan ook aan zich te gaan kandideren en actief campagne te gaan voeren in hun gemeenten.

11079600_956621664357532_7435427398253884624_n.jpg

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl