Campagnetraining voor onze zusterpartij in Marokko

Afgelopen weekend (22 - 24 mei) organiseerden wij in samenwerking met onze zusterpartij in Marokko, de Unified Socialist Party (PSU), een training voor PSU-leden. September dit jaar worden lokale verkiezingen gehouden. De PSU gaat meedoen met deze verkiezingen en vroeg ons om een campagnetraining te verzorgen.

FMS trainers Jamila Aanzi en Marnix Janssen gingen met 22 deelnemers uit het zuiden van het land aan de slag en hebben samen stappen gezet voor de aanstaande verkiezingscampagne. Van de 22 deelnemers waren enkelen kandidaat voor de lokale verkiezingen. Tijdens de discussie op de eerste avond hebben de trainers het gehad over de politieke situatie in Marokko. Een kwestie die steeds aan bod kwam was radicalisering en de angst voor terroristische aanslagen. De volgende dag gingen de trainers samen met de deelnemers aan de slag met het maken van een SWOT analyse van de PSU. Een van de sterke punten is onder andere dat de partij als enige partij in het land een vrouwelijke partijleider hebben. Verder gingen de deelnemers aan de slag met doelgroepen en een media- en communicatieplan, met daarin onder andere een evenementenkalender.

hjhjh.jpg

De PSU deed de laatste parlementaire verkiezingen in 2011 niet mee. De partij is van mening dat de door de Koning doorgevoerde hervormingen niet ver genoeg gaan. De PSU heeft besloten om deze keer wel mee te doen, haar stem te laten horen en actief campagne te voeren.


jhjhj.jpg

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl