Campagnetraining voor zusterpartij in Tunesie

Afgelopen weekend (10-12 januari) reisden FMS trainers Erik de Groot en Danijel Tadic af naar Tunis (Tunesië) om een training te geven voor leden van de zusterpartij Ettakatol. Tunesië staat op het punt om een nieuwe grondwet aan te nemen, waarna verkiezingen zullen volgen. De sociaal-democratische zusterpartij Ettakatol wil zich voorbereiden op deze verkiezingen. Deze campagnetraining kan ze daarbij goed helpen.

FMS trainers Erik de Groot en Danijel Tadic gingen gedurende het weekend aan de slag met leden en vrijwilligers van Ettakatol door de nadruk te leggen op onder andere het ontwikkelen en communiceren van de centrale boodschap, SWOT, canvassen en media. De deelnemers kwam van verschillende regio's in Tunesië en de meesten onder hen zijn al een aantal jaar zeer actief betrokken bij de partij. Sommigen gaven aan dat ze verantwoordelijk zullen zijn voor de campagne in hun lokale afdelingen. 

3

Tunesië bevindt zich momenteel in een spannende tijd. De grondwet is bijna af en een transitieregering leidt het land totdat er verkiezingen zullen worden gehouden. Deze staan gepland zodra de grondwet is aangenomen. Eind 2013 is de Islamitische regering samen met de oppositie tot een 'roadmap' gekomen, waarin de hiervoor genoemde punten zijn afgesproken. Dit is een grote stap in het transitieproces, aangezien het land sinds de revolutie in 2010 uitbrak in politieke en sociale crisis verkeert.

photo1

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl