Debat: de toekomst van de eurozone

Op zaterdagmiddag 11 april organiseert de PvdA landelijke werkgroep Europa in samenwerking met de PvdA Eurodelegatie een groot debat over de toekomst van de eurozone. De bijeenkomst vindt plaats in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, waar na afloop de mogelijkheid wordt geboden om het museum te bezichtigen.

De toekomst van de Eurozone leek even verdwenen van de Europese politieke agenda, maar sinds de overwinning van Syriza in Griekenland staat dit thema weer met stip bovenaan. De roep voor schuldenverlichting in Griekenland, zet het strikte begrotingsbeleid van de EU onder druk. Hoe ziet de toekomst van de eurozone eruit? Zal de EU zich focussen op de schuldproblematiek of het gebrek aan investeringen in de lidstaten? En hoeveel crisis kan het project van Europese eenwording aan?

Over deze en andere onderwerpen gaan we op 11 april in debat met o.a. Paul Tang (PvdA Europarlementariër), Bas Jacobs (Professor, Erasmus Universiteit), Harald Benink (Sustainable Finance Lab), Agnes Jongerius (PvdA Europarlementariër), Nicholas Vrousalis (Filosoof, Universiteit Leiden), Roel Beetsma (Professor, Universiteit van Amsterdam) en gespreksleider Wim Boonstra (hoofdeconoom Rabobank). Daarnaast zal tijdens de bijeenkomst ook ruim gelegenheid zijn voor inbreng uit het publiek. 

Waar: Het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam

Wanneer: zaterdag 11 april 2015, 12.00 – 16.30 uur. Inloop en registratie start om 11.30.

Aanmelden verplicht:

Deelname: Indien u graag zou willen deelnemen aan de bijeenkomst, dan kunt u een mail met uw gegevens sturen naar toekomstEU@pvda.nl. Let op: Het betreft een gesloten bijeenkomst. Alleen een bevestigingsmail van de organisatie betekent dat u op de deelnemerslijst bent geplaatst.

Meer informatie over de bijeenkomst is te vinden op de website van de PvdA Eurodelegatie.

U bent van harte welkom!

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl