Documentairevertoning en debat "Oekraïne, de geboorte van een natie"

De schitterende, historische documentaire "Oekraïne, de geboorte van een natie" (deel 4 "Onafhankelijkheid") gaat over de geschiedenis van Oekraïne. In zijn film spreekt de beroemde Poolse regisseur en filmproduent Jerzy Hoffman over het oprecht en eerlijk aanpakken van historische zaken waar trots maar ook schaamte over is. De documentaire vertelt een boeiend verhaal dat duizend jaar enerverende Oekraïense geschiedenis omvat.

Deze film is zowel een geweldige introductie voor beginners als een samenvatting voor degenen die al veel van de geschiedenis van Oekraïne weten. Het is een documentaire voor iedereen die belangstelling heeft voor dit Oost-Europese land.

Na de film volgt een discussie met Marc Jansen. Jansen was als historicus lange tijd verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij woonde enkele jaren in Moskou en doorkruiste de voormalige Sovjetunie. In 1980 verscheen zijn proefschrift "Een showproces onder Lenin", gevolgd door diverse boeken en artikelen over de Russische en Sovjetgeschiedenis. Hij trad herhaaldelijk op als verkiezingswaarnemer namens de OVSE, het meest recent in oktober dit jaar in Oekraïne.

Wilt u deze documentairevertoning niet missen? Kom dan op 21 december naar Blinibioscoop! De pannenkoeken staan voor u klaar! Voor meer informatie en aanmelden, klik hier.

Datum: 21 december 2014
Tijd: 15:00
Locatie: Bliniscoop Rotterdam; Oostmaaslaan 950
Entree: 5 Euro (incl. pannenkoek na afloop)

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl