Eerste FMS-activiteit in Libanon!

Het afgelopen weekend hadden wij een primeur bij de FMS. We organiseerden de allereerste training in Libanon. De training vond plaats in het kader van het Europese project “Future of Social Democracy in Europe and its Neighbourhood - Investing in young human capital".

 

Het project, dat begin dit jaar gestart is, doen wij samen met de Europese think-thank de Foundation for European Progressive Studies (FEPS). In dit project kijken we naar hoe we een brug kunnen slaan tussen politieke partijen en sociale bewegingen. Het centrale thema is dan ook: “Bridging the Gap”. Dit doen we door 14 seminars in 14 verschillende landen te organiseren. Na de seminars stellen we een praktisch handboek op, waarin verwante thema’s worden besproken aan de hand van landencasussen. Tot slot worden per land een aantal deelnemers opgeleid tot trainer, zodat ze in hun landen de thema’s kunnen bespreken en zo een multipliereffect ontstaat.

libanon1.jpg     libanon2.jpg

FMS trainers Souad Haouli en Sami El Ghalbzouri reisden naar Beiroet om met een groep jonge, progressieve Libanezen te kijken naar de uitdagingen in Libanon als het gaat om Bridging the Gap. Zowel de lokale organisatie, de Progressive Youth Organisation (PYO), als de FMS kijken terug op een succesvolle eerste FMS-activiteit in Libanon!

In de Arabische regio is de FMS al actief in Jordanië, Marokko, Tunesië en voorheen ook Egypte. 

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl