Jongerentraining in Jordanië

Van 7-9 april organiseerden wij in samenwerking met onze lokale partner JCDC een training voor jongeren in Jordanië. Er vinden veel ontwikkelingen plaats in Jordanië. Zo gaan er parlementsverkiezingen plaatsvinden (exacte datum nog onbekend). Daarnaast is onlangs de eerste sociaaldemocratische partij – Jordanian Social Democratic Party (JSDP) – officieel geregistreerd. Gezien al deze ontwikkelingen vroeg de partner om een campagnetraining voor jongeren en vrouwen die of deel gaan nemen aan de verkiezingen namens de JSDP, of actief campagne gaan voeren.

FMS trainers Rik Winsemius en Bas Bijlsma reisden naar de hoofdstad Amman om met de deelnemers aan de slag te gaan. Naast standaard campagne-elementen stonden workshops op het gebied van onderhandelen en debatteren centraal. Het was een zeer enthousiaste en gemotiveerde groep jongeren, die van plan is actief campagne te gaan voeren. Sommige deelnemers gingen zich verkiesbaar stellen tijdens de aankomende verkiezingen, terwijl anderen daar nog niet over uit waren. Na afloop zeiden de deelnemers dat ze veel hebben gehad aan deze training en dat ze er veel zin in hadden om met de nieuwe campagnetechnieken en verworven vaardigheden aan de slag te gaan.

Binnen nu en volgend jaar vinden verkiezingen plaats in Jordanië. De nieuwe sociaaldemocratische partij JSDP wil zich hier zo goed mogelijk op voorbereiden. De doelgroepen vrouwen en jongeren blijven zeer gemarginaliseerd in Jordanië. De JSDP wil deze groepen meer politiek bewust maken, een actieve rol geven binnen de partij en betrekken bij de politiek.


group_picture_2.jpg

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl