Jongerentraining in Jordanië met het Al-Sindyan

Afgelopen weekend (2-4 april) organiseerden wij samen met onze lokale partner, het Al-Sindyan Institute, een training voor jongeren in Jordanië. Deze linkse jongerenorganisatie, die momenteel werkt aan de oprichting van een sociaaldemocratische partij in het land, richt zich speciaal op het gebied buiten Amman.

FMS trainers Kirsten van den Hul en Bart van Bruggen gingen met ruim 20 jongeren aan de slag. De talentvolle en sprankelende jongeren probeerden zo veel mogelijk uit de training te halen, door actief mee te doen tijdens sessies over campagnestrategie en het vormgeven van de centrale boodschap. Na het vormgeven van de boodschap kwam het vervolgens aan op het communiceren daarvan. In sprankelende en bevlogen one-minute speeches overtuigden de deelnemers elkaar van de meerwaarde om actief te zijn bij een actieve en progressieve club als het Al-Sindyan Institute. 

1520656_10206604260764367_6242745012799008155_n.jpg 

In Jordanië werken we veel met partners die de jeugd politiek bewust en actief willen maken. Het Al-Sindyan Institute is er hier één van. Het politieke partijen systeem is nog onderontwikkeld in Jordanië. Dit komt omdat er een sterke stammencultuur heerst, waarin mensen binnen stammen vaak op elkaar stemmen. De politieke partijen die er wel zijn worden sterk gewantrouwd door veel Jordanezen, waaronder jongeren, die zich dan ook bewust afzijdig houden van de politiek. Een enkele minderheid echter, is zich er echter van bewust dat het belangrijk is om politiek bewust te zijn, omdat de beslissingen die op dagelijkse basis van invloed zijn op de levens van de Jordanezen, in de politiek worden genomen. Daarnaast heeft het Koningshuis grote invoed in Jordanië. We blijven onze partners steunen in hun werk in Jordanië.

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl