Jongerentraining in Moldavië

Afgelopen weekend (1-3 augustus) organiseerden wij, in samenwerking met de lokale partner de Democratische Partij van Moldavië (DPM), een training voor jongeren in Moldavië. De training vond plaats in Orhei, ongeveer 40 km van de hoofdstad Chisinau. Aan de trainingen deden 25 jonge enthousiaste deelnemers mee.

In november worden er parlementsverkiezingen gehouden in Moldavië. Deze zijn voor zowel de toekomst van het land als voor de DPM erg belangrijk. Nieuwe en jonge leden spelen een grote rol in de partij en zullen nauw betrokken worden bij de aankomende campagne.

FMS trainers Lobke Zandstra en Marianna Tsirelson hadden een leuk en interactief trainingsprogramma voorbereid voor de groep. Naast standaard campagne elementen, zoals SWOT, centrale boodschap en doelgroepen, deden de trainers workshops over canvassen, vrijwilligersmanagement, nieuwe media, debatteren en lieten ze de deelnemers een campagnefilmpje maken.

21

Verkiezingen
De Democratische Partij staat een intensieve campagne te wachten. Er zullen veel thema’s meespelen. Onder andere Europa en relaties met de buurlanden zullen belangrijke thema's zijn in de verkiezingen. Moldavië heeft in juni een Associatieverdrag getekend met de EU en is het sinds de afgelopen jaren erg pro-Europees ingesteld. Daarnaast baren de ontwikkelingen in buurland Oekraïne veel mensen grote zorgen. Ondertussen zit de PDM in de huidige regeringscoalitie en hoopt de partij deze plek te behouden. De Communistische Partij staat er momenteel goed voor in de peilingen. De partij die in het land acht jaar regeerde voordat er een pro-Europese coalitie aan de macht kwam. 

 25

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl