Macademics: podium voor ongehoorde wetenschap

Macademics: podium voor ongehoorde wetenschap

 

Wetenschappers pitchen een plan of houden een pleidooi in maximaal tien minuten. Tussen de pitches door is tijd om te discussiëren, te netwerken en te borrelen. Wil je op het podium klimmen? Doe een voorstel via info@macademics.nl.

 

Tessa van den Brand, onderzoeker bij KWR Watercycle Research Institute, komt uitleggen waarom we broodnodig zeewater door onze toiletten moeten gaan spoelen. Niet alleen om kostbaar drinkwater te sparen!

Volgens Lyn Tjon Soei Len van de Universiteit van Amsterdam is het mogelijk om sweatshops en kinderarbeid in verre buitenlanden aan de kaak te stellen in Nederlandse geschillen tussen consumenten en winkeliers. Met haar onderzoek in de hand zou zelfs een proefproces gestart kunnen worden.

René van Swaaningen van de Erasmus Universiteit is onze derde pitcher. Hij betoogt dat de wetenschap weinig onderbouwing biedt voor het idee dat het strenge illegalenbeleid een afschrikwekkende werking zou hebben. Want wie niets te verliezen heeft is minder angstig voor detentie.

 

Datum: vrijdag 5 juli

Aanvang:  16:30

Plaats: Felix Meritis (Amsterdam)
Toegang: gratis

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl