Nieuwe namen Afrikadag bekend!

Zaterdag 5 november is het eindelijk zo ver, de Afrikadag 2016! Op die dag staat het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam in het teken van de relatie tussen Europa en Afrika. Deze dag wil je niet missen! Koop hier meteen je kaartjes.

 

Typhoon

Muziek kan als motor voor maatschappelijke veranderingen dienen. Samen met de Nederlandse rapper Typhoon en de Burkinese reggae-artiest Sams'K le Jah organiseert het Ministerie van Buitenlandse Zaken een workshop over de kracht van cultuur. Hoe dragen Typhoon en Sams'K le Jah bij aan maatschappelijke veranderingen? Schrijf je snel in voor de workshop (ronde 1, Kleine Zaal)!

Lodewijk Asscher en Diederik Samsom

Vicepremier Lodewijk Asscher is wederom aanwezig op de Afrikadag. Hoe creëren we eerlijke kansen voor iedereen? En hoe ziet de strijd tegen discriminatie op de arbeidsmarkt en voor een inclusieve samenleving eruit? Deze en andere vragen zullen zeker voorbijkomen tijdens deze workshop (ronde 2, Kleine Zaal).

Daarnaast kan je ook in gesprek gaan met de politiek leider van de PvdA, Diederik Samsom. Wat zijn de dilemma’s en kansen van EU-Afrika migratie? Hoe voorkomen we dat mensen hun leven riskeren op de gewaagde oversteek tussen Libië en Italië? Kom langs (ronde 3, Kleine Zaal)!

 diederik_lodewijk.jpg

Ashish J. Thakkar en Amma Asante

De succesvolle en inspirerende ondernemer Ashish Thakkar is hoofdgast van deze Afrikadag. Samen met kersvers PvdA Kamerlid Amma Asante zal hij de opening van de Afrikadag verzorgen. Al op jonge leeftijd, als vluchteling in Oeganda, begon Thakkar zijn eigen bedrijfje. Nu is hij 35 jaar oud, en CEO van het bedrijf dat actief is in meer dan 20 Afrikaanse landen. Hier gaat hij ook zeker meer over vertellen tijdens het hoofddebat (ronde 1, Grote Zaal)!

Asante vertelde tijdens haar maidenspeech in de Kamer dat haar vader zei dat je als “zwarte vrouw in Nederland twee keer zo hard moet werken om succes te hebben.” En dat deed ze! Ook op de Afrikadag kan je volop met Asante in contact komen, tijdens haar eigen workshop over de ‘development industry’ (ronde 1, Clauszaal) of tijdens ‘College Tour with Amma Asante’ (ronde 3, Leslokaal 1).

 amma_ashish.jpg

iAfrica Cultuur Festival

De Afrikadag is meer dan debatten, lezingen en workshops. De hele middag organiseert Yangambi een speciale editie van het iAfrica Festival. Met live muziek van Thaïs Diarra, Augustina en Badi, interviews met Vamba Sherif, Babah Tarawally en Alphonse Muambi, en een vertoning van de Ethiopische film “Lamb” is er ’s middags genoeg te doen (’s middags, Grote Zaal)!

 iafrica.jpg

“Africa at Night”

Maar de Afrikadag is natuurlijk niet compleet zonder de knallende afterparty "Africa at Night”. Project Nana organiseert nu al voor de vijfde keer deze te gekke avond voor ons, dus deze speciale editie wil je niet missen. Met de Ghanese reggae artiest Black Prophet, DJ’s Marcio Gomes en AJ Da Costa, kunstenaar Emma Kavuma en Les Fam belooft het een avond te worden om nooit te vergeten. Ook is er een heerlijke Afrikaanse maaltijd te krijgen van The Ostrich. Dus sluit 5 november zeker af in Desmet Studio’s!

 afterparty.jpg

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl