Political Academy in Macedonië

Afgelopen weekend werkte de FMS mee aan de 6e jaarlijkse Political Academy training in Macedonië. De andere mede-organisatoren waren onze lokale partner, het Progress Institute, en de Duitse Friedrich Ebert Stiftung.

Een groot deel van het programma werd verzorgd door lokale experts, die diep in konden gaan op de situatie in het land zelf. FMS trainer Sander Schaap verzorgde de modules over conflict management; een zeer toepasselijk thema voor een land waar de regeringspartijen en de oppositie nog steeds in een fel conflict zijn met elkaar, nadat de oppositie in december vorig jaar met geweld uit het parlementszaal was verwijderd.

De 25 jonge deelnemers kregen een uitgebreid trainingsprogramma dat begon met sociaaldemocratie en de socio-economische omstandigheden in Macedonië, verderging met conflict management, een analyse van de mediasituatie en het partijpolitieke situatie in het land, en afsloot met een analyse van een democratische benadering van de Multi-etnische en Multiculturele Macedonische maatschappij.

De deelnemers waren enthousiast en deden goed mee met alle discussies en workshops. Hopelijk zullen zulke seminars ze helpen om te gaan met de moeilijke politieke situatie in het land!

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl