Politiek Café: President Widodo, de Obama van Indonesië?

Op 27 januari 2015 organiseert de Foundation Max van der Stoel wederom een Politiek Café, ditmaal in het Humanity House in Den Haag! Tijdens deze editie bespreken wij de politieke en economische veranderingen in Indonesië, die op gang zijn gebracht door de verkiezing van Joko Widodo tot nieuwe president.

Schrijf je hier in!

De verkiezingsstrijd afgelopen juli 2014 ging voornamelijk tussen de democratisch georiënteerde Joko Widodo, gouverneur van Jakarta, en Prabowo Subianto, de voormalige schoonzoon van oud-president Suharto. Joko Widodo heeft deze strijd gewonnen en heeft het imago een man van het volk te zijn. Hij heeft zich als burgemeester en gouverneur altijd ingezet voor de noden en de belangen van de gewone bevolking. Hij geldt als een gematigde moslim en is de eerste Indonesische president die níet afkomstig is uit de politieke, zakelijke of militaire elite in het land. Tijdens zijn inauguratie zij hij: “Tegen de vissers, de arbeiders, de boeren, de handelaars, de gehaktbalsoepverkopers, de venters, de chauffeurs, de academici, de werklieden, de soldaten, de politieagenten, de ondernemers en de professionals zeg ik: laten we allemaal hard werken, samen, schouder aan schouder, want dit is een historisch moment.”

 

In deze editie van het FMS Politieke Café gaan wij in op de gevolgen van de verkiezing van Joko Widodo voor Indonesië, op politiek en economisch gebied. Hoe staat Indonesië er nu voor? Wat zijn de veranderingen en uitdagingen die de democratisering van Indonesië met zich mee hebben gebracht? Wat zijn de uitdagingen voor de Indonesische economie? Wat zijn de gevolgen voor de situatie in West-Papua? Hoe wil president Widodo deze vraagstukken gaan aanpakken zonder een meerderheid in het parlement?

In Den Haag zullen zowel experts vanuit verschillende vakgebieden als de Indonesische gemeenschap door middel van een paneldiscussie in gaan op de ontwikkelingen en veranderingen in Indonesië.

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit Politiek Café. Houd onze website in de gaten voor meer details omtrent dit evenement.

Schrijf je hier in en doe mee met de discussie op 27 januari 2015 in het Humanity House in Den Haag!

Entree: gratis
Inschrijven: schrijf je hier in
Tijd: 19:30 - 21:30, inloop vanaf 19:00 en met naderhand een borrel
Locatie: Humanity House, Prinsegracht 8, Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl