publicaties

Reizen door de prachtige Kaukasus’

De Zuidelijke Kaukasus behoort tot de minste bekende regio’s van Europa. Toch liggen hier de hoogste bergtoppen van ons werelddeel (boven 5000 meter!) en vind je er de oudste bouwwerken uit de christelijke cultuur. Bovendien zijn de lokale inwoners bijzonder aardig: ze behandelen toeristen als hun persoonlijke gasten.

 

Zowel Georgië als Armenië maken de laatste jaren een positief veranderingsproces door. Veel cultureel erfgoed is gerestaureerd en de infrastructuur is flink verbeterd. Daardoor is het land een stuk toegankelijker geworden voor de toerist. Die kan hier prachtige wandel- en klimtochten maken naar nog nauwelijks betreden bergtoppen en middeleeuwse kloosters. Maar ook de liefhebber van jeepsafari’s, historische thermen of zeestranden komt hier goed aan zijn trekken.

 

In deze nieuwe editie van Dominicus Georgië en Armenië laat Karel Onwijn je kennismaken met de mooiste plekjes van deze landen. Dankzij recente rondreizen heeft hij de nodige nieuwe bestemmingen kunnen toevoegen en andere kunnen updaten. Ook heeft hij in de gids oog voor de rijke cultuurgeschiedenis en geeft hij een helder beeld van de actuele situatie in deze landen. De reisgids is bovendien rijkelijk geïllustreerd met prachtige foto’s van de auteur zelf.

 

Historicus en publicist Karel Onwijn reist al sinds eind jaren 80 regelmatig door de landen van de voormalige Sovjet-Unie. Hij heeft er langere perioden gewoond en gewerkt, onder meer als correspondent. Nu begeleidt hij er rondreizen en traint expats die in deze regio gaan werken. Hij schreef ook de reisgidsen Rusland en Oekraïne.

 

Karel Onwijn, Georgië en Armenië, ISBN 978 90 257 5320 7, € 22,95

 

www.dominicus.info|Facebook|Twitter

 

 

 

In samenspraak met de Progressive Alliance of Socialists and Democrats (S&D), het European Forum for Democracy and Solidarity (EFDS), de Foundation for European Progressive Studies (FEPS) is ‘EU Enlargement Anno 2012. A Progressive Engagement’ uitgebracht, mede geschreven door FMS medewerker Danijel Tadic.

 

Het 'Handboek Politieke Vaardigheden' & 'Political Skills Manual' kunt u nog steeds bestellen (10 Euro per stuk inclusief verzendkosten) door een e-mail te sturen naar:

 

info@foundationmaxvanderstoel.nl

 

Laat duidelijk weten of u de Engelse of de Nederlandse versie wilt ontvangen (of beide) en het aantal exemplaren. Vermeld ook uw adres.

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl