Training in Tunesië

Afgelopen weekend (13-15 februari) organiseerden wij in samenwerking met onze lokale partner Ettakatol een training in Tunesië. De training vond plaats in de hoofdstad Tunis en werd georganiseerd voor leden van Ettakatol. In oktober vonden er parlementsverkiezingen plaats in Tunesie. Ettakatol, die de afgelopen drie jaar in een regeringscoalitie heeft gezeten, heeft in deze verkiezingen een flinke nederlaag geleden door al haar parlementszetels te verliezen. De partij is nu bezig met te kijken hoe ze vanaf hier verder gaan en zich gaan herpositioneren. 

FMS trainers Kido Koenig en Mohamed Mahdi gingen met een gemengde groep deelnemers aan de slag. De groep bestond uit leden van het campagneteam en mensen die kandidaat waren gedurende de laatste campagne. Ondanks de verkiezingsnederlaag, wisten de trainers de groep te motiveren om aan de slag te gaan voor de aankomende lokale verkiezingen. Deze zullen waarschijnlijk eind 2015 plaatsvinden. Door onder andere te kijken naar de centrale boodschap van de partij, SWOT en het bepalen van doelgroepen werden de deelnemers gemotiveerd om met veel moed de aankomende campagne in te gaan. Ook werd gekeken naar het belang van online campagne. 

Op 26 oktober werden verkiezingen gehouden in Tunesië. De tweede vrije verkiezingen sinds de Arabische Lente uitbrak in het land. De Islamistische Ennahda-partij die in 2011 als overwinnaar uit de verkiezingen kwam, wordt nu de tweede partij van het land met 32% van de stemmen. Nidaa Tounes, de seculiere partij bestaande uit onder andere voormalige Ben Ali aanhangers, won de verkiezingen met 39% van de stemmen. Lees verder over de verkiezingen in Tunesie. Verkiezingen Tunesië: een seculiere omwenteling en Tunesië: het land van hoop en paradoxen

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl