Training met Ettakatol in Tunesië‎

Afgelopen weekend (29-30 juni) reisden FMS trainers naar Tunesië om een training te geven aan de sociale democratische zusterpartij Ettakatol. Ettakatol zit midden in een grote operatie om meer lokale afdelingen op te richten. Met rond de 150 zijn ze nu halverwege. Dat is een dynamisch proces. Hiervoor waren er maar weinig lokale afdelingen en had de partij lokale afdelingen in de hoofdstad Tunis en een aantal afdelingen in het noorden van het land. Ettakatol vroeg de FMS om een training te verzorgen gericht op interne communicatie.

pic7

FMS trainers Martijn Beckers, Lobke Zandstra, Sami el Ghalbzouri and Sabri Riahi gingen samen met Ettakatol vertegenwoordigers kijken naar uitgangspunten voor interne samenwerking en hoe je het beste communicatie formuleren. Verder werd gekeken naar hoe je een gedeeld vertrekpunt kan formuleren voor strategie, doelstellingen, boodschap, doelgroepen en tactiek, die ook als input voor het Ettakatol congres zou kunnen dienen. Ettakatol houdt een partijcongres op 5 juli en deze training diende onder andere ter voorbereiding van het congres. De groep van deelnemers bestond uit ongeveer 70 mensen en de trainers besloten om de groep in tweeën te splitsen. De deelnemers kwamen uit heel Tunesië en waren allemaal net gekozen als hoofd van hun lokale afdeling.

pic5


In verschillende workshops kwamen de trainers samen met de deelnemers tot verschillende punten die de deelnemers verder op weg kunnen helpen bij het creëren van een passende communicatie strategie. Voor de afdelingen is het belangrijk om tot een goede communicatiestrategie met de andere lokae afdelingen te komen en daarnaast willen ze de communicatie met het partijbureau in Tunis versterken. Met behulp van een aantal workshops hebben de trainers een aantal goede tools gegeven waar de deelnemers mee aan de slag gaan zodra ze terug zijn bij hun lokale afdelingen.

pic56

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl