Training voor de oppositie in Servië

In het weekend van 9 tot 11 mei organiseerde Foundation Max van der Stoel in samenwerking met Centre of Modern Skills (CMV) – NGO verbonden aan de Democratische Partij (DS) – een training gericht op het bevorderen van de positie van etnische minderheden binnen de partij.  FMS trainers Samir Španja en Brahim Abid reisden naar Servië af om de training te verzorgen.  

Door middel van training wil de DS de vaardigheden van haar leden met een etnische achtergrond verbeteren en ze daarmee meer betrekken in de partijorganisatie. Daarnaast werkt de partij aan een strategie om jongeren met een andere etnische achtergrond dan Servisch betere toegang te geven tot het politieke besluitvormingsproces.

Aan de training namen 24 jongeren deel met verschillende achtergronden en afkomstig uit alle delen van Servië. Zoals gebruikelijk bij FMS trainingen werden korte theoretische stukjes afgewisseld met workshops en presentaties door de deelnemers. Er werd hard gewerkt, tot 8 uur in de avond op zaterdag, wat te danken was aan de grote enthousiasme van de leergierige deelnemers om concrete plannen te ontwikkelen voor bepaalde target groups. Op zondag werd de training afgesloten met de presentaties van filmpjes waarin de deelnemers hun boodschap hadden verwerkt. Uit de filmpjes bleek dat de deelnemers goed hadden opgelet tijdens de training door opgedaan kennis meteen toe te passen. In het weekend van 20-22 juni zal de tweede training, met een nieuwe groep jongeren, plaatsvinden.

Meer informatie over de politieke situatie in Servië is hier en hier te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl