Training voor jonge sociaaldemocraten in Georgië

Afgelopen weekend organiseerde de FMS een training voor de jongeren van onze partner daar, de Social Democrats for the Development of Georgia (SDD). De jongerenafdeling van de partij, Young Social Democrats (YSD), zijn hard bezig met de opbouw van hun organisatie en het werven van nieuwe leden. Hier vroegen ze dan ook een training over aan.

FMS trainers Channa Minke en Kido Koenig reisden af naar Tbilisi om de training te geven. Ten tijde van de training was de jongerenorganisatie betrokken bij de stakende mijnwerkers in Georgië, die ze hielpen met hun acties om daarmee hun solidariteit te tonen voor hun eisen voor betere werkomstandigheden.

De trainingtraining

De deelnemers waren erg tevreden over de training, en velen zeiden dat dit precies is waar ze meer over willen weten. Ze stelden voor om hier in verdere trainingen over door te gaan. Tijdens de training behandelden de trainers thema’s zoals de ambities en doelen van de jongerenorganisatie, verschillende types en structuren van zulke organisaties, ledenwerving  en communicatie.
 

Georgië

De trainers, op hun beurt, merkten dat veel deelnemers ontzettend gemotiveerd en enthousiast waren om de opgedane kennis gelijk in de praktijk te brengen.

Hoewel Georgië sinds haar onafhankelijkheid grote stappen heeft gezet richting vrijheid en democratie en zelfs zo ver is dat het een Associatieverdrag met de EU zal tekenen, heeft het land nog wel te kampen met (soms extreem) grote verschillen tussen arm en rijk, wat veelal het nalatenschap is van de neoliberale politiek van de vorige president, Mikheil Saakshvili. De huidige regering lijkt dit te willen veranderen en heeft al belangrijke stappen gezet, zoals een Arbeidswet die de rechten van de werknemer beschermt en een universele ziektekostenverzekering systeem. Het land lijkt dus een meer sociale kant op te gaan. De jongeren van YSD zullen hier ongetwijfeld goed aan kunnen bijdragen met hun inzet en idealen.

 

channa

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl