Training voor Trainers in Marokko

Afgelopen weekend (27-29 september) organiseerde de FMS in samenwerking met de lokale partner in Marokko, de Unified Socialist Party (PSU), een Training voor Trainers (ToT) voor PSU leden. De FMS werkt al een aantal jaar samen met de PSU en organiseert regelmatig trainingen voor de partij op het gebied van campagnevoeren, nieuwe media en vrouwen trainingen. Nu kwam de partij met de vraag of de FMS een ToT kon verzorgen voor PSU leden.

FMS trainers Anne Graumans en Berend Jan van den Boomen gingen op pad voor de training, die plaatsvond in Rabat. Aan de training deden 14 enthousiaste PSU leden mee. Het was een gemengde groep. Door middel van verschillende workshops en de daarbij horende theorie gingen de trainers samen met de deelnemers kijken wat er nodig is om een trainer te zijn en welke eigenschappen je daarbij nodig hebt. De deelnemers waren heel enthousiast, werkten goed samen en keken er naar uit om als trainer aan de slag te gaan.

De PSU is een kleine linkse partij in Marokko. De partij werkt veel met vrijwilligers en de jongeren 21 Februari beweging. Vrouwen en jongerenrechten zijn belangrijke thema´s voor de partij.


Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl