Training voor Trainers in Oekraïne

Afgelopen weekend organiseerden wij een Training voor Trainers voor de New Social Democratic Platform in Oekraïne, opgezet door onze partner daar, de Institute for Democracy and Social Progress (IDSP). De New SD Platform verenigt jonge sociaaldemocraten uit heel Oekraïne in een politiek netwerk, waar ze ideeën kunnen uitwisselen, plannen kunnen maken voor hun land en campagnes kunnen opzetten voor onderwerpen die zij belangrijk vinden. Zo hebben ze onlangs een campagne gestart tegen populisme in de Oekraïnse politiek, en een project over jongerenpolitiek.

Trainers Guido Reehuis en Channa Minke kregen een uitzonderlijk enthousiaste en hardwerkende groep jongeren voor zich, die ondanks het feit dat het groter was dan bij een normale ToT, het hele weekend erg gefocust doorwerkte en meedacht. Ze toonden veel inzicht in de materie en toewijding tijdens de workshops.

De jongeren komen uit verschillende regio’s van Oekraïne, en zullen bij terugkomst in hun streek ook trainingen kunnen leiden voor de jongeren daar. Dit zal ook de IDSP uit de brand helpen: ondertussen wordt het netwerk steeds groter, met meer en meer gedreven jongeren die iets willen doen. Met een poel aan trainers in huis zal het iets makkelijker zijn om in verschillende regio’s seminars en campagnes te organiseren. We wensen ze dan ook veel succes!

10608740_529957177140379_5565232321885980466_o.jpg

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl