Training voor vrouwen en jongeren in Marokko

Afgelopen weekend (28 februari-2 maart) organiseerden wij in samenwerking met de zusterpartij in Marokko, de Unified Socialist Party (PSU), een training voor jonge activisten en vrouwen die gelieerd zijn aan de PSU. Zowel jongeren als vrouwen zijn belangrijke doelgroepen voor en binnen de partij. Vandaar dat de partner graag een training wilde organiseren waarin allebei de doelgroepen waren vertegenwoordigd. 

FMS trainers Souad Haouli en Ruben Zandvliet gingen met de deelnemers kijken hoe je je campagne afstemt op een specifieke doelgroep, zoals in dit geval jongeren en vrouwen. Daarnaast bespraken ze manieren om sociale media in te zetten in je campagne. Sociale media is een tool die als een goed ondersteunend middel kan dienen voor de partij. De deelnemers waren zeer geinteresseerd in het inzetten van dit middel tijdens hun campagnes. Het was een zeer enthousiaste groep, die er zin in had om met de verschillende elementen die aan bod kwamen zelf aan de slag te gaan. 
finalisten speeches

De PSU zit in een tijd waarin de partij zoveel mogelijk leden aan zich wil binden. Jongeren en vrouwen, met name, zijn doelgroepen waar de partij zich op richt. Door middel van vrouwen aan zich te binden wil de partij de belangen van deze groep behartigen. Jongeren (maar ook vrouwen) zijn veelal actief in de partij via studentenbonden en NGOs.  
winners speeches

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl