Trainingsweekend in Jordanië

Afgelopen weekend (20-22 maart) organiseerden wij twee trainingen in Jordanië. Beiden waren jongerentrainingen georganiseerd samen met onze lokale partners in Jordanië, Jordanian Commission for Democratic Culture (JCDC) en het Al-Sindyan Institute. De training met JCDC vond plaats in het zuidelijke stadje Akaba en de Al-Sindyan training in de hoofdstad Amman. 

Trainers Amieke Bouma en Kido Koenig reisden af naar Akaba om voor een groep jonge en enthousiaste deelnemers een training te geven over onderhandelen, debatteren en lobbyen. Dit jaar worden er verschillende wetten in het parlement besproken die jongeren belangrijk vinden. Onder andere lobbyen in het parlement en parlementariërs benaderen en hun punten kenbaar maken, is belangrijk voor veel Jordaanse jongeren. De deelnemers waren gedreven en deden goed hun best in de verschillende workshops. 

jcdc 2

In Amman gingen onze trainers Sami El Ghalbzouri en Guido Reehuis kijken wat sociaal-democratie inhoudt en hadden ze het over verschillende elementen van een campagne, zoals SWOT-analyse en boodschap. De deelnemers waren enthousiast en werkten hard.

as2

In Jordanië werken we veel met partners die de jeugd politiek bewust en actief willen maken. Het politieke partijen systeem is nog onderontwikkeld in Jordanië. Dit komt omdat er een sterke stammencultuur heerst, waarin mensen binnen stammen vaak op elkaar stemmen. De politieke partijen die er wel zijn worden sterk gewantrouwd door veel Jordanezen, waaronder jongeren, die zich dan ook bewust afzijdig houden van de politiek. Een enkele minderheid echter, is zich er echter van bewust dat het belangrijk is om politiek bewust te zijn, omdat de beslissingen die op dagelijkse basis van invloed zijn op de levens van de Jordanezen, in de politiek worden genomen. Daarnaast heeft het Koningshuis grote invoed in Jordanië. We blijven onze partners steunen in hun werk in Jordanië.

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl