Wat is ons antwoord op Poetin?

Dit is de vraag die centraal zal staan bij een politiek debat tussen specialisten, dat op 27 november a.s. zal worden gehouden in de Nassaukerk in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam.

De Russische president Vladimir Poetin heeft met zijn inmenging in Oekraïne voor veel beroering gezorgd. Hoe moet de Nederlandse politiek hier op reageren? Hoe moet Europa hierop reageren? Moet Oekraïne uitgenodigd worden voor de NAVO? Moet Nederland zijn inzet beperken tot het onderzoek naar de aanslag op de MH17 ?

Deze en andere vragen zullen aan de orde komen bij dit debat waar als sprekers zullen optreden:
Michiel Servaes (buitenlandwoordvoerder PvdA Tweede Kamer), Harry van Bommel (buitenlandwoordvoerder SP Tweede Kamer), Sophia Kornienko (Russische journaliste), Hubert Smeets (NRC-Handelsblad) en Roel van Duijn (Ruslanddeskundige). Het debat zal onder leiding staat van Arjen Berkvens, directeur van de Foundation Max van der Stoel.

De Stichting Ukraine Today organiseert het debat in samenwerking met de Foundation Max van der Stoel. Ukraine Today (voorzitter: Suzanne Dostaleva) houdt zich bezig met het verspreiden van Oekraiense cultuur in Nederland en met humanitaire hulp voor de inwoners van de Oekraine die te lijden hebben onder de oorlog.

Het debat zal plaatsvinden op 27 november vanaf 20.00 uur, zaal open om 18.00 uur. De toegang is gratis.

De locatie is: Nassaukerk, De Wittenkade 111 in Amsterdam, bereikbaar met tramlijn 10, halte De Wittenkade.

Uw donatie is van harte welkom!

Contact: Suzanne Dostaleva

Tel: 06 1444 1005
Email: info@ukrainetoday.eu
          suzanne@ukrainetoday.eu

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl