Wie wordt dit jaar de ‘Fair Politican of the Year’?

Elk jaar is het weer spannend: Wie neemt de ‘Fair Politician of the Year’ award mee naar huis? Wie mag zich ‘Fair Politician of the Year’ noemen? Gedurende het hele politieke jaar houdt Fair Politics bij welke Tweede Kamerleden en Europarlementariërs zich inzetten voor het realiseren van eerlijk(er) beleid richting ontwikkelingslanden. Het politieke seizoen duurt nog even, en daarom is het een ideaal moment voor een tussenstand. Welke politicus heeft zich tot nu toe, het meest ingespannen voor eerlijk beleid in Nederland en Europa?

Den Haag: Met zijn kritische vragen over eerlijk werk, migratie en bovenal uitgebreide aandacht voor eerlijk beleid an sich, staat PvdA woordvoerder voor Ontwikkelingssamenwerking, Roelof van Laar, met een flinke voorsprong op kop in de Nederlandse ranking. Gevolgd door CDA vedette Agnes Mulder, met haar scherpe Kamervragen over eerlijk werk en de uitvoering van de nieuwe Werelddoelen in Nederland, en D66 Kamerlid Stientje van Veldhoven, met haar motie en vragen over klimaatverandering en oneerlijke productieketens. Fair Politics roept alle Kamerleden op om zich de komende maanden extra in te zetten voor eerlijk beleid en het koploper Van Laar niet te makkelijk te maken. Fair Politics now!

Brussel: Door haar toewijding voor eerlijk beleid e en mensenrechten staat Europarlementariër Lola Sánchez Caldentey (GUE/NGL) – winnares van afgelopen jaar – wederom op nummer één in de Europese ranking. Met een klein puntenverschil staan Cristian Dan Preda (EPP), Rapporteur voor Eerlijk Beleid, en Beatriz Becerra Basterrechea (ALDE), beiden voorvechters van eerlijk beleid, op een gedeelde tweede plaats. Fair Politics moedigt alle Europarlementariërs aan om zich de komende maanden extra in te zetten voor eerlijk Europees beleid. Wie weet wordt de begeerde ‘Fair Politician of the Year’ award wel voor jou dit jaar!

Nieuwsgierig naar de ranking en de politieke inzet op eerlijk beleid? Blijf ons volgen op onze websites en social media!

www.fairpolitics.nl                               

Aanmelden nieuwsbrief

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl