Nieuws

Joël Voordewind van de Christenunie uitgeroepen tot ‘Fair Politician of the Year’

Joël Voordewind, Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie, is de Fair Politician of the Year 2011-2012 geworden. Dat is vanmiddag bekend gemaakt in Nieuwspoort, waar Evert Vermeer Stichting hem de prijs heeft overhandigd. Voordewind heeft zich het afgelopen jaar het meest van alle Kamerleden ingezet voor beleidscoherentie: eerlijk beleid ten opzichte van ontwikkelingslanden. "Ik vind het een waardering voor mijn inzet om de oneerlijke handelsverhoudingen en kinderarbeid tegen te gaan."

Knapen stuurt eerste coherentierapportage naar de kamer

Staatsecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken heeft de langverwachte coherentierapportage naar de kamer gestuurd. Hierin bespreekt hij de ontwikkelingen van beleidscoherentie op het gebied van voedselzekerheid, handel, migratie en transparantie van financiële stromen. Daarnaast voorzag Knapen de EU voortgangsrapportage op het gebied van PCD van commentaar.

Verslag expertmeeting fair taxes

Op 28 maart organiseerde Fair Politics in samenwerking met het Tax Justice Netwerk een expertmeeting over fair taxes in de Tweede Kamer, voor Kamerleden, ambtenaren, NGO’s en wetenschappers. Het onderwerp lééft, zowel in de Tweede Kamer als daar buiten, getuige ook de goede opkomst voor de bijeenkomst. Het gaat immers ook om grote bedragen: per jaar lopen ontwikkelingslanden naar schatting tot wel 500 miljard dollar mis via belastingparadijzen en Nederland is als doorstroomland mede verantwoordelijk hiervoor. Hoogste tijd dus om hier (politieke) verandering in te brengen.

Sorteer op:

Op de hoogte blijven van ons nieuws?

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl