Nieuws

Vacature voor stage 'Dialogue' in Amsterdam

Ben je op zoek naar een uitdagende en leerzame stage in een leuke werkomgeving? De FMS is op zoek naar 2 stagiairs voor de stageplek ‘Dialogue’. We zoeken iemand die affiniteit heeft met internationale politiek en ontwikkelingssamenwerking en houdt van organiseren.

Hulp en handel samen in het Dutch Good Growth Fund?

Maandag 11 november was een belangrijke dag voor minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking). Kamerleden gingen in debat met de minister over het Dutch Good Growth Fund (DGGF), een van de stokpaardjes van het beleid van Lilianne Ploumen. Maar wat houdt dit DGGF eigenlijk in? En wat zijn de belangrijkste knelpunten volgens de Kamer?

Minister ploumen presenteert onderzoek beleidscoherentie in ghana en bangladesh

Naar aanleiding van een motie uit 2011 van (toenmalig) Tweede Kamerlid Arjan El Fassed (GroenLinks) heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoek gedaan naar hoe Nederlands en Europees beleid in de praktijk gevolgen hebben op ontwikkelingslanden. De resultaten van deze pilotstudie zijn door minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking naar de Tweede Kamer gestuurd.

Een geslaagde Afrikadag 2013!

Afrikadag 2013 is voorbij! Het was een ontzettend informatieve en sfeervolle dag! Van debatten en workshops over investeren in Afrika en discussies over vakbonden, tot Senegalese muziek en African-inspired fashion; er was de hele dag genoeg te zien en te doen. In de Africaday Talkshow werd ingegaan op actuele onderwerpen als hedendaags racisme, slavernij en nieuwe media. Lees hier wat de Volkrant schreef over deze boeiende discussies! Ook de We Are Here band was aanwezig om een bijdrage te leveren aan het item over het vluchtelingenbeleid in Nederland, waaraan onder andere bewoners van het Vluchtkantoor deelnamen.

Foreign Minister: “Egypt to hold parliamentary elections in Feb/March”

On 8 November Egypt´s Foreign Minister, Nabil Fahmy, said Egypt will hold parliamentary elections "between February and March", to be followed by presidential elections in early summer. The elections will replace the leaders appointed after the army ousted elected president Mohamed Mursi in July. Fahmy said in an interview with international media that the Freedom and Justice Party, the political arm of Mursi's outlawed Muslim Brotherhood, "is still legal in Egypt" and free to participate in the parliamentary election.

Sorteer op:

Op de hoogte blijven van ons nieuws?

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl