Nieuws

Azerbeidzjan doet het op zijn manier

Azerbeidzjan committeert zich noch voor nauwe aansluiting bij de EU, noch bij Rusland. Hiermee zet het een traditie voort van meer dan 100 jaar zoals beschreven in de roman Ali en Nino waar de jongens van het Keizerlijk Russisch Humanistisch Gymnasium in Bakoe niet weten of hun land bij Europa of bij Azië hoort. Andere tradities uit die tijd – die van een openlijk autoritair bestuur, die van geringe persvrijheid en die van corruptie – zijn in de jaren ‘70 van het Sovjetregime versterkt. Daarom was het ook uitgesloten dat het land in Vilnius associatie met de EU zou krijgen als Georgië.

Serbia: training for SDU Women Network

Between the 22nd and 24th of November Foundation Max van der Stoel (FMS) in cooperation with Social Democratic Union (SDU) organized a seminar for the SDU Women Network. FMS trainers Janny de Boer and Gritta Nottelman travelled to Kovačica (Serbia) to conduct the seminar.

Sfeerverslag Afrikadag 2013

Om half tien ’s ochtends op een wat druilerige zaterdag stroomde het Koninklijk Instituut voor de Tropen vol met bezoekers, die massaal naar de Grote zaal gingen om de openingsspeeches bij te wonen van stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen en Keniaanse hoofdgaste Carol Kariuki. In de Q&A sessie die volgde met Ploumen en Kariuki werden er veel vragen gesteld met betrekking tot Kenia en de ICC, maar ook werden er kritische vragen gesteld aan Ploumen over de combinatie van ontwikkeling en handel. Ondertussen vond in de Kleine Zaal de Africaday Talkshow plaats, onder andere over de erfenis van slavernij in Nederland, en hoe te bloggen over Afrika.

Vacature voor stage 'Dialogue' in Amsterdam

Ben je op zoek naar een uitdagende en leerzame stage in een leuke werkomgeving? De FMS is op zoek naar 2 stagiairs voor de stageplek ‘Dialogue’. We zoeken iemand die affiniteit heeft met internationale politiek en ontwikkelingssamenwerking en houdt van organiseren.

Hulp en handel samen in het Dutch Good Growth Fund?

Maandag 11 november was een belangrijke dag voor minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking). Kamerleden gingen in debat met de minister over het Dutch Good Growth Fund (DGGF), een van de stokpaardjes van het beleid van Lilianne Ploumen. Maar wat houdt dit DGGF eigenlijk in? En wat zijn de belangrijkste knelpunten volgens de Kamer?

Sorteer op:

Op de hoogte blijven van ons nieuws?

Meeschrijven voor de FMS? Stuur je inzending (maximaal 400 woorden) naar info@foundationmaxvanderstoel.nl